Sisällön tarjoaa Blogger.

Ekat canicross-treenit!

Vihdoin ja viimein sain Samin hieman innostumaan koiran kanssa juoksemisesta, ja sitten ilmoittauduinkin mukaan TPH:n canicrosstreeneihin. Ensimmäinen treenikerta oli tiistaina, enkä ennen lähtöä tiennyt yhtään mitä odottaa. Canicrosshan on laji, jossa kisaamisesta olen haaveillut jo Fetan aikoina. Fetan kanssa laji ei kuitenkaan olisi onnistunut sen selkävaivojen vuoksi, ja eihän sitä saanut laukallekaan. Lenkkeilin silloin kuitenkin paljon vetovyön kanssa, ja hankin kunnon varusteet tulevaisuuden kisoja silmälläpitäen.

Treenit pidettiin Orikedon pururadalla, ja paikalle koirakoita oli saapunut ohjaajien lisäksi noin kymmenen. Päävetäjänä treeneissä toimii Matti Hallikainen, joka itse kisaa lajissa belginsä kanssa. Koska onnistuin telomaan töissä käteni, sain hyvän lisäperustelun sille miksi juuri Samin pitää nyt juosta eikä minun (koska juoksemisessa tarvitaan kättä, heheheh). Lollis pääsikin kokeilemaan juoksua ensimmäisenä. Menin 20 metrin päähän odottamaan, ja Sami ja Lola juoksivat sitten mun luokse. Tarkoitus tuossa treenissä on opettaa koiralle koko homman tarkoitus ja tapa lähteä liikkeelle, siis mahdollisimman kovaa. Aluksi treeneissä käytetään palkkaa (tässä tapauksessa se olin siis minä), mutta kun koira ymmärtää idean ei palkkaa enää tarvita. Lola ja Sami juoksivatkin upeasti ja todella kovaa! :D

Seuraavaksi oli sitten muiden koirakoiden vuoro kokeilla samaa. Lola innostui touhusta todella, ja se kävi aivan hurjilla kierroksilla, kun muut koirat juoksivat. En ole ennen nähnyt sen haukkuvan ja pomppivan sellaisessa vireessä, enkä todellakaan kieltänyt sitä kun se kerrankin oli innoissaan. Seuraava juoksupätkä ei sujunut ihan niin mallikkaasti, sillä jäin Samin selän taakse nähdäkseni jos juokseminen sujuisi ilman minua... Valitettavasti pari metriä juostuaan Lola totesi ettei sujunut, teki U-käännöksen ja samalla lennätti Samin ojaan :)))) Vihaisten katseiden saattelemana kävelin siis taas kutsumaan Lolaa ja taas juoksu sujui! Viimeisenä treeninä koko porukka juoksi koko pururadan (1,5 km) ja jäin suosiolla parkkipaikalle odottelemaan ja ihastelemaan kisavarusteita. Kun olin poissa näkyvistä, Lolankin juoksu oli sujunut hyvin :)

Treeneistä jäi kokonaisuudessaan tosi hyvä mieli, ja parasta oli autuaan onnellinen ilme Lolan kasvoilla :D Olisin niin iloinen jos sillekin löytyisi joku oma "laji", ja tietenkin on mukavaa, kun Samikin osallistuu koirajuttuihin jotenkin. Jos kaikki vaan menee hyvin, tarkoituksena olisi ihan ehdottomasti päästä kisaamaan. Samin kunnossa ei paranneltavaa ole, mutta Lolan peruskunto ei ole tällä hetkellä erityisen hyvä ja se on vähän liian laihassa kunnossa (27 kg).

Viime viikolla arkipäivät menivät töissä, joten aikaa suurempaan urheiluun ei ollut. Kaiken lisäksi karkasimme Samin kanssa laivalle torstaina, joten tytöt (myös Kinnas) pääsivät mummolaan hoitoon. Ilmeisesti yökyläily oli sujunut hyvin jopa Kintaan osalta, ja Sami sai rauhassa toipua tyttöjen kanssa loppuviikon, kun mä jatkoin hampurilaisten tekoa... Tänään aloitimme sitten virallisesti Lolan kunnonkohotusprojektin ja teimme reippaan parin tunnin lenkin metsässä ja maankaatopaikalla ja kiusasimme koiria jopa ylämakijuoksulla. Seuraavat canicross-treenit ovat jo ensi tiistaina, ja lupasin hankkia Lolalle kunnolliset juoksuvaljaat. Päivittelen niistä sitten tarkemmin kunhan löydän sopivat.

Lopuksi vielä vähän parasta lenkkimusiikkia!






Ei kommentteja