Sisällön tarjoaa Blogger.

FitDog Sport Club + surullisia uutisia

Kun silloin joskus Fetan kanssa kävin juoksulenkeillä tiesin kyllä canicross -lajin olemassaolosta, mutta siihen tietoni sitten jäivätkin. Kun Turun Palveluskoiraharrastajat viime syksynä aloittivat canicross -treeniryhmän, menin innoissani Lolan kanssa mukaan. Oli mahtavaa treenata lajin alkeita ja saada käsitys kilpailuista sekä vaadittavista varusteista. Kouluttajat kyllä tunnustivat saman ongelman, kun valitin tiedon puutteesta. Verrattuna esimerkiksi agilityyn tai tokoon, vetolajit ovat todellinen underground -harrastus. Nyt on kuitenkin tapahtunut ihan huikeaa edistystä - vetolajien harrastajat ovat nimittäin luoneet FitDog Sport Club -nettisivut, joilta löytyy todella kattavasti tietoa harrastuksen aloittamisesta. Sivuilla on keskustelupalsta, jossa voi kysellä Sport Clubin valmentajilta (esim. Vesa-Pekka Jurvelin, Marika Tiiperi) kaikkea lajiin liittyvää. Ihan huippua sivuilla on myös Sport Challenget - kolme eri tason ohjelmaa koiran ja ohjaajan kunnonkohotukseen.


Nyt kannattaa siis klikkailla itsensä FitDogin nettisivuille ja liittyä clubiin samantien. Liittyminen on ilmaista, ja kaikki uudet jäsenet saavat 40 % alennuksen ensimmäisestä tilauksestaan FitDogin verkkokaupassa. Samasta verkkokaupassa myydään koirien energia- ja palautustuotteiden lisäksi myös kilpailusäännöt täyttäviä valjakkourheiluvarusteita. Itse ainakin haluan ehdottomasti Non-Stopin Comfort- tai Trecking beltin, koska se on ärsyttävää, kun vyö nousee juostessa kainaloihin.

Nyt kun Lolan vointi on mitä on, olen ajatellut aloittaa juoksemisen Tarton kanssa. Juoksu olisi varmasti hyvää vastapainoa tokotreeneille, ja nyt kun Tarton luusto on terve voin hyvällä omallatunnolla sitä juoksuttaakin. Tosin kun puhutaan siitä, miten koira ehdollistuu siihen, että pannassa ei vedetä ja valjaissa saa vetää, Tarto on ymmärtänyt ihan toisinpäin. Juoksulenkillä se nimittäin on ihan reidessä kiinni ja ihmettelee, mitä helvettiä oikein teen :D

En kuitenkaan ole täysin hylännyt ajatusta juoksemisesta myös Lolan kanssa, sillä Cartrophen -kuurin vaste on ollut loistava. Lola on paljon pirteämpi, se haluaa olla koko ajan kaikessa mukana ja ehkä se liikkuukin hieman paremmin. Olen koittanut liikuttaa sitä nyt todella paljon, eikä se ole osoittanut mitään kipuiluun viittavaa. Tietenkin Cartrophen on dopingia, mutta kisaaminen Lolan kohdalla on tuskin ajankohtaista.

Valitettavasti ei ole pelkkiä hyviä uutisia, sillä sain kuulla, että viime lauantaina Fetan Ossi -veli jouduttiin lopettamaan. Ossilla oli pitkälti samat sairaudet kuin Fetallakin ja vielä vähän lisääkin, mutta ihana Ossi jaksoi reippaasti muutaman vuoden Fetaa pidempään. Tiedän millaista on elää sairaan koiran kanssa, ja toivonkin Sarille ja koko perheelle jaksamisia <3 Onneksi heillä on Elli, joka varmasti pitää kaikki kiireisinä ja auttaa selviämään surullisista asioista.


6 kommenttia

 1. Siis onko carthro nykyään dobing ?? Ei ollu vielä kun norilla alotettu :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin sellainen käsitys mulla on, voi olla että oon väärässäkin! Toivottavasti! :)

   Poista
 2. Doubbausta kyllä, sellainen muistikuva mulla. Jostain sen tarkistin kun Maunolla kokeiltiin.

  VastaaPoista
 3. Mä kun koitin sitä sillon just nimen omaan ettiä et onko doubbia mut en mistään listoolta löytäny. En sit tiiä pitää ehkä katella uusiks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevosilla on 4vrk. Mut koirilta en kyl vieläkään löytänyt...tuotetiedossa lukee et ei varoaikaa. Pitää ens viikolla kun tolla pennulla rokotus ni kysästä samalla tosta carthron doubista ;-)

   Poista
  2. Juu kysy ihmeessä ja ilmoittele mulle sitten :) Ei tarvitse pähkäillä sitten :D

   Poista