Sisällön tarjoaa Blogger.

Lola hierojalla

Olen tänne blogiinkin kirjoitellut siitä, miten olen viime aikoina kiinnittänyt huomiota Lolan liikkeisiin ja seisontaan sekä sen selkeään kipuiluun. En usko kivun olevan jokapäiväistä, mutta on päiviä, jolloin se hakeutuu kokonaan omiin oloihinsa (esimerkiksi laahustaa makkariin muiden ollessa olohuoneessa) ja pysyttelee siellä koko päivän. Pari kertaa se on Tarton kanssa napannut yhteen nimenomaan Lolan aloitteesta, mikä on siltä todella poikkeuksellista käytöstä. Kivun huomaa myös sen olemuksesta, silmät ovat sameat ja koko koira ihan velttona.

Sen liikkumisessa huolta on aiheuttanut sen takapään käyttö, tai oikeastaan käytön puute. Kaikissa askellajeissa se tekee työn etupäällään, ja takajalat ikäänkuin roikkuvat mukana. Toki se niillä astuu, mutta ei varsinaisesti tee niillä töitä. Seisoessaan se asettaa takajalat reilusti vatsan alle ja etenkin oikea takajalka on usein melkein viistossa vatsan alla.

Kävimme siis hieronnassa Turun Koirafysiolla Johanna Kuparisella. Olin hierontaan todella tyytyväinen ja niin oli Lolakin, se nimittäin rentoutui aivan täysin ja aineenvaihdunnan käynnistyttyä raukalta valui räkä ihan valtoimenaan :)  Ennen hierontaa kävelytin/juoksutin Lolaa pihalla, jotta hieroja sai paremman kuvan sen liikkumisesta. Lolan lihaksista ei mitään ongelmaa tai kireyttä löytynyt, mutta sen pakaralihakset ovat surkastuneet olemattomiksi juurikin siitä syystä, että se liikkuessaan tekee työn etujaloilla. Olin aika järkyttynyt sen kuullessani, sillä olen kuitenkin mielestäni liikuttanut Lolaa melkoisesti... Toinen ongelma taas löytyi Lolan oikeasta etujalasta (siitä, jota se silloin tällöin ontuu), sillä sen kyynärä ulkonee liikaa ja tassu on vinossa. Suurin ongelma oli kuitenkin siis Lolan selässä, ja se aristi kosketusta ristiluun päältä molemmin puolin. Koska mitään lihasjumeja ei kuitenkaan löytynyt, hieroja suositteli käyntiä röntgenissä, jossa mahdollinen spondyloosi ainakin näkyisi. Toinen vaihtoehto on se, että Lolan karpinselkämäinen rakenne aiheuttaa takajalkojen asennon ja vaikeuttaa niiden käyttöä. Hierojan taivuttaessa sen takajalkoja taaksepäin ei mitään kireyttä siis löytynyt, joten lihaksisto ei ole esteenä normaalille seisonnalle. Samantien Lola siirtää kuitenkin jalkansa taas reilusti vatsan alle, joten jostain syystä se haluaa oloaan niin helpottaa.

Hierojan kommenteista kauhistuneena varasinkin tänään ajan eläinlääkärille, jotta Lola pääsee ainakin selän ja kyynärien röntgeniin. Lääkäri teki hyvin selväksi sen, että selän röntgen on hieman epävarma tutkimus, eikä kaikki selkävaivat siinä näy, mutta käymme nyt ainakin tarkastamassa näkyykö siinä jotain vai ei. Röntgenin tuloksista huolimatta myös Lolan lihaksille on tietenkin tehtävä jotain, joten varmaankin ensi viikolla Lollero pääsee vesijuoksuun!


Ei kommentteja