Sisällön tarjoaa Blogger.

Hangover Canicross - Syyskauden päättökilpailut

UVU järjesti syyskauden viimeiset kilpailut Hangossa eilen, ja tottakai me olimme menossa mukana koko perheen voimin. Valitettavasti vasta kisapaikalla kuulimme, että Samillekin olisi järjestynyt lainakoira sittenkin, mutta keväällä sitten!

Koirajuoksussa rata oli jo ihan kunnioitettavan mittainen, 5,3 km ja osallistujia oli naisten luokassa vain neljä yhteensä. Meillä oli taas hyvä lähtöpaikka sarjan viimeisenä, jolloin saadaan siis hyvä into starttiin muiden lähdöstä ja mahdollisesti saadaan vähän vauhtia edelläjuoksijoista radallakin. Ramos ei tosin mitään ylimääräistä intoa juoksemiseen tarvitse, ja koitin pitää sen mahdollisimman rauhallisena lähdössä, jottei omat sykkeet ampuisi ihan tappiin heti alussa, eikä se menisi hapoille niin kuin viimeksi.
Otettiin melkein heti lähdössä meitä edellä lähtenyt koirakko kiinni, ja Ramos teki ohituksen todella hienosti ilman mitään ongelmia. Vaikka koitin sitä jarrutella, oltiin ensimmäisellä väliaikapisteellä 1 km kohdalla toisena (3:42), mikä on briardilta todella kova suoritus, kun kaksi muuta koiraa olivat kuitenkin saksanseisojia! Ensimmäinen ja toinenkin kilometri mentiin aika hyvällä vauhdilla, mutta sitten hidastin vähän vauhtia, jotta varmasti päästään ainakin maaliin asti. Juoksu kulki koko matkan tosi hyvin, Ramos jaksoi melkein kolme kilometriä mennä laukalla ja oma juoksu pysyi puhtaana ja helppona, vaikka sykkeet hakkasi toistasataa. Neljännen kilometrin jälkeen oli väliaikapiste, jossa oltiinkin jo tiputtu kolmanneksi, ja Ramos hyytyi ihan selvästi. Itse olin vähän säästellyt kunnon loppukiriin vielä, mutta Ramos hiljensi selvästi eikä siitä enää löytynyt potkua vetämään kunnolla. Loppusuoralla ohitimme vielä yhden koirakon, jotka olivat osallistuneet ilmeisesti miesten koirajuoksuun ja kävelivät radalta pois, ja Rampe katseli kävelevää sakemannia jokseenkin kaihoten :D Maaliin saavuttiin sitten ajalla 22:45. Ehdottomasti saavutettiin tavoitteet, koska halusin päästä maaliin alle 25 minuutissa, ja vasta radalla selvisi, että itsellä olisi ollut paukkuja vielä ehkä kovempaankin aikaan. Ja Ramos taas kerran antoi itsestään ihan kaiken radalla, en voi olla muuta kuin ihastunut tuohon koiraan, joka yksinkertaisesti rakastaa juoksemista! Tällä tuloksella sijoituttiin siis kolmanneksi, ja se oli meille ensimmäinen sijoitus virallisessa kisassa, ja sen lisäksi ensimmäinen sijoitus briardille ylipäätänsä pitkään aikaan! Toivottavasti ensi vuonna saadaan lisää sijoituksia niin meille, kuin muillekin briardeille ;)
Ramoksen urakka ei ihan vielä ollut ohi, vaan palautusjuoman ja verryttelyn jälkeen poika pääsi osallistumaan Lukan kanssa vielä lasten Halloween -juoksuun. Järjestäjät olivat varanneet paikalle upeita naamiaisasuja, ja Ramos pääsi juoksemaan jokseenkin pelottavan Batmanin kanssa :DRamos oli lasten juoksuun mennessä toipunut omasta urakastaan melko hyvin, joten sain kaikin voimin jarruttaa sitä samalla kun Luka piti remmistä kiinni ja paineli hurjaa vauhtia perässä. Lukalle ja toiselle kolmevuotiaalle Lucalle järjestettiin lennosta vähän lyhyempi kisamatka, ja hienosti Luka paineli oman sarjansa voittoon. Luka muisti maalissa tuulettaa ja huutaa TPS, niin kuin kunnon turkulaisen kuuluukin, ja jäi sitten innoissaan taputtamaan muille lapsille. Muidenkin lajien kisaajat tulivat hienosti kannustamaan lapsia, ja koko kisapäivä oli taas tunnelmaltaan ihan huippu, mutta myös hyvin järjestetty.

Tänä vuonna päästiin nyt osallistumaan vain kahteen kisaan, joista Ohkolan suoritus meni penkin alle, mutta nyt saatiin se ensimmäinen sijoitus ja ennen kaikkea hyvä, kokonainen juoksu. Tästä on nyt hyvä aloittaa kunnon kuntokuuri meille molemmille, jotta ollaan sitten heti keväästä hyvässä iskussa.


2 kommenttia

  1. Ihana kuulla Ramosin juoksukuulumisia ja saakin todeta että yhtä samanlainen juoksu holisti siellä asustelee, kun siskonsa täällä! Ohitukset vaan ei sujuis niin kun teillä. 😱 Onnea tuloksista koko porukalle!
    -Tilkku sysse ja lauma

    VastaaPoista