Sisällön tarjoaa Blogger.

Tokoilua, eläinlääkärireissu ja hiirijahti

Olemme äidin kanssa vuokranneet Dog Sport Centerin koulutushallia lauantaisin tunnin verran, jottei Auraa tai Tartoa ole tarvinnut treenata ulkona. Halli ajaakin asiaansa tosi hyvin, ja Tarton treenit sujuvat mielestäni kerta kerralta paremmin. Viime lauantaina otin treeneissä sekä luoksetulon pysähdyksiä, ruutua sekä paikallaoloa. Tarto sietää toisen koiran läsnäoloa jo hyvin, eikä ota enää samalla tavalla häiriötä äidin käskyistä kuin alussa.

Mielestäni Tarto osoittaa aina itse, milloin se on valmis oppimaan jotain uutta, ja niin kävi nytkin luoksetulon pysähdyksissä. Ihan kokeilumielessä ajattelin varoivaisesti kokeilla miten homma sujuu ensin olohuoneessa, mutta Tartolla olikin homma hanskassa. Liikkeen siirtäminen halliin häiriön keskelle ei myöskään aiheuttanut mitään ongelmia, ja jälleen kerran sain olla tytöstä tosi ylpeä!
Fetalta peritty vinkupallo on avain kaikkeen treenaamiseen, sen eteen Tarto tekee nimittäin mitä tahansa!

Myös paikallamakuutreenit sujuivat hyvin, ja otimme jopa paikallaolon molempien koirien kanssa. Pitkän treenin aikana Tarto nousi kaksi kertaa seisomaan, mutta ei kuitenkaan liikkunut mihinkään, vaan meni nätisti uudesta käskystä maahan. Lieköhän ongelma kouluttajassa, joka innostuneena vaatii pennulta hieman liikoja... Jokatapauksessa olin tähänkin liikkeeseen todella tyytyväinen, Tarto selkeästi tietää mitä siltä halutaan. Näitä treenejä pitäisi kuitenkin jatkossa ottaa niin, että Tarto on jo väsähtänyt, sillä supervilkkaan pennun kanssa ei paikallaolosta tule muuten mitään!

Myös sisäsiisteys sujuu jo hyvin, Tarto jaksaa jo pidättää kauemmin ja pissii mielummin ulos kuin sisälle. Ilopissat tulee kuitenkin melko säännöllisesti kun olen ollut pidempään poissa kotoa. Syvät lumihanget myös selkeästi aiheuttavat jonkinlaista virtsatulehdusta. Päädyinkin menemään Tarton kanssa eläinlääkärille, mutta ihan toisesta syystä. Tarton alahuuleen ilmestyi viimeviikolla patti, joka oli puristettaessa kivulias, mutta joka ei erittänyt mitään. Vaikka tiesin, että hengenvaarasta tuskin on kysymys, vein Tarton kuitenkin eläinlääkäriin, jotta patti ja koko koira tarkastettaisiin. Luottoeläinlääkäri otti meidät taas vastaan heti seuraavana päivänä, ja Tarto käyttäytyi hienosti koko reissun ajan. Patti oli siis finnimäinen ihomuutos, eli ei mitään vakavaa. Eikä eläinlääkärin mielestä koirassa muutenkaan ollut mitään vikaa, paitsi tietenkin se, että se on briardi ;)

Myös Kinnas -kissa pääsi tällä viikolla tositoimiin, kun otimme sen mukaan anoppilaan hiirijahtiin. Hiiri oli yöllä käynyt tyhjentämässä heidän suklaavarastonsa, joten hätä oli ymmärrettävästi suuri.
Hiiri pysyi kuitenkin visusti kolossaan päiväaikaan, ja Kinnas päätyi alkuperäisen tehtävänsä sijaan syömään lettuja kermavaahdolla ;)

Viikonloppuna onkin sitten Lolan vuoro päästä hommiin, sillä Muumimaailmassa on pulkka-ajelua pienille lapsille, ja Lola on yksi hommaan pestatuista koirista. Tästä lisää sitten myöhemmin!

Ei kommentteja