Sisällön tarjoaa Blogger.

Alastulokontaktit haltuun...

Tänään kaverini Milla tuli mun ja Tarton kanssa ulkoilemaan, ja otti myös kameran mukaan. Mustan briardin kuvaaminen on muutenkin vaikeaa, mutta Tarto hankaloittaa sitä entisestään, sillä se ei pysy h e t k e ä k ä ä n paikallaan... Toisaalta sen hepuleissa on samat liikeradat, ja Milla sai kuin saikin muutaman kuvan napattua Tarton juoksuleikistä.



Tänään oli myös agilitytreenit, joissa otettiin ensimmäistä kertaa pussia. Tarto on kuitenkin päässyt putkessa juoksemisen makuun, eikä pussissakaan sitten ollut ongelmia. Myös kepit sujuvat jo hyvin. Kun ympärillä oleva kehikko estää karkailun ja väärin pujottelun, koira pystyy keskittymään vain oikeaan liikerataan :) Itseasiassa Tarton kepeissä on jo aikamoista vauhtia! Kurssilla olemme saaneet jatkuvasti kehuja Tarton hallittavuudesta ja tottelevaisuudesta, mutta ainakin itse pidän niitä vain treenaamisen edellytyksenä...
Jokaisella kerralla olemme harjoitelleet myös puomin alastulokontaktille pysähtymistä ja siinä pysymistä. Tokotreenien seurauksena Tarto voi istua nököttää kontaktilla vaikka hamaan tappiin asti, ja se on selkeästi ymmärtänyt homman idean. Jopa niin paljon, että se menee itse puomille, kiipeää vähän matkaa, kääntyy sitten ympäri ja istuu alastulokontaktille... Kaikkea sitä näkee ;)

Ei kommentteja