Sisällön tarjoaa Blogger.

Hyvinkää rn

Lauantaiaamulla pakkasimme koirat autoon ja suuntasimme Hyvinkäälle - molempien tyttöjen ensimmäiseen näyttelyyn! On suorastaan säälittävää miten innoissani olen ollut tästä reissusta, mutta kun opiskelijabudjetilla elelee niin kaikesta pitää ottaa ilo irti... Ja vaikka olenkin innoissani tehnyt valmisteluja tätä näyttelyä varten, se ei kuitenkaan ihan koske tuota koirien kampaamista, joka suoritettiin aika viime tipassa :D

Molempien koirien viemistä kehään jännitin paljon, mutta aivan eri syistä. Tarton kohdalla mietitytti lähinnä sen käyttäytyminen kehässä, antaako tuomarin tutkia, pysyykö paikallaan, onko hiljaa jne. Tartolla kun on tapana olla melko äänekäs. Se oli kuitenkin koko näyttelyn ajan hienosti ja lähes hiljaakin, mitä nyt kehän ulkopuolella haukahteli muutamaan otteeseen muistuttaakseen olemassaolostaan. Mitään arkuutta tai varautuneisuutta sen käytöksessä ollut, ja itseasiassa nyt jälkeenpäin mietin, että mistä olen koko ajatuksen saanut päähäni... Mene ja tiedä. Myös tuomaria Tarto moikkasi iloisesti ja antoi tutkia kauniisti hampaat ja tassutkin. Ihan paikoillaan se ei operaation ajan ollut, mutta eipä pentukoiralta voi sitä mielestäni vaatiakaan...

Lolan kohdalla jännitinkin sitten sen arvostelua! Lola on ulkonäöllisesti minulle "tutumpaa" briardityyppiä, ja jotenkin silmissäni tosi iso. Suurin ongelma on kuitenkin sen turkki, joka ei vielä ole kasvanut läheskään täyteen pituuteensa. Turkki on mukavan karhea, mutta dieetin tuloksena todella kuiva ja huonokuntoinen. Kun sitten innostuin kampaamaan siltä takut ja pohjavillan pois, lopputulokseen ei juurikaan jäänyt karvoja jäljelle 8)

Briardeja tuomaroi Irina Poletaeva, joka ilmeisemmin piti Tartosta, sille Tarpalle osui ROP-pennun titteli ja KP. Lolallekin tuli luokkavoitto, ja se sai EH -arvostelun! Huomioitavaa on kuitenkin se, että molemmat tytöt olivat ainoat luokissaan, heh heh :))

Tarton arvostelu:
"Erittäin hyvä tyyppi. Erittäin narttumainen. Hyvä luusto. Hyvät pään mittasuhteet, saksipurenta. Hyvä kaula ja ylälinja. Rintakehä hyvin kehittynyt ikäisekseen. Hyvät kulmaukset. Kannukset voisivat olla paremmin kehittyneet. Lupaava karva".

Lolan arvostelu:
"Erittäin hyvä tyyppi. Hyvä luusto ja mittasuhteet. Hyvä pään muoto. Alahampaiden tulisi olla paremmassa linjassa. Erinomainen pigmentti. Hyvä kaula ja ylälinja. Erinomainen rintakehä. Riittävät kulmaukset. Pehmeät ranteet. Hieman ahdas kinner. Kannusten tulisi olla paremman muotoiset. Omistajan tulisi huolehtia turkista."

Tuo Lolan arvostelun viimeinen lause tuntui kyllä kunnon läksytykseltä, ja olin niiin häpeissäni! Tajuan kyllä, että turkki on vielä vaiheessa, mutta silti. Nyt tuo jo vähän naurattaakin, vaan onpahan Lolalla aikamoiset hemmmotteluhoidot edessä! :D Sateisesta päivästä huolimatta reissu oli siis oikein onnistunut, ja aina on hauskaa nähdä muitakin briardeja omistajineen. Mukavaa oli myös huomata, että Tartsa -pentu herätti kiinnostusta, ja "arka" Tarto oli valmis kiipeämään jokaisen rapsuttajan syliin.

Näyttelyn jälkeen poikkesimme vielä Elisabethin luona, jossa pääsimme nauttimaan ihanasta Mauno -herrasta ja hyvästä ruuasta. Vaikka Tarto aristi Maunoa ensin, oli musta mies kuitenkin niin kiinnostava, että uteliaisuus vei voiton :) Toisaalta vaikka Tarto onkin nähnyt paljon muita koiria, en kyllä ole päästänyt sitä kenenkään kanssa leikkimään/tekemään tuttavuutta, joten ehkä olisi aika?

Pari päivää reissun jälkeen on kyllä koomista ajatella, että nuo pärjäsivät näyttelyssä... Pari sateista päivää, treenit ja ulkoilutukset hiekkakentillä ja pelloilla jättää jälkensä :D Vaikka en ole mikään siivousintoilija, menee minullakin raja siinä kun itsekin alan niistää hiekkaa! Vappu meneekin siis imuria laulattaessa :))


Ei kommentteja