Sisällön tarjoaa Blogger.

Alokasluokka

Tiedän, että tämä tulee hieman varhaisessa vaiheessa, mutta haluan jo ihan itseänikin varten koota listaa alokasluokan liikkeistä, ja siitä missä vaiheessa mikäkin liike on. Nyt kun olen aloittanut myös jäävien treenaamisen Tarton kanssa, tuntuu siltä, että kokonaisuus alkaa pikkuhiljaa hahmottua... Ja tämähän kartoittaa Tarton osaamista ihan kotitreeneissä, kaikki liikkeet tarvitsevat vielä
j ä r j e t ö n t ä määrää häiriötreeniä...

1. Luoksepäästävyys
- Tarto menisi mielellään moikkaamaan kohti tulevaa ihmistä, mutta pysyy kyllä käskystä hienosti aloillaan, ja pitää myös katsekontaktia.

2. Paikallamakuu
- Tarto tarvitsee vielä käsiapua maahanmenossa, mutta pysyy makuulla sen kaksi minuuttia ja kauemminkin (tosin häiriö tai esim. herkullinen maaperä = kostea ruoho/vesilätäköt voivat olla vielä liian vastustamattomia...)
- Olen antanut sille palkan tassujen väliin, ja vapauttanut ilman perusasentoa, koska sitä osaa treenaan erikseen, mutta kyllähän tuo sen osaa :)
- Etäisyyttä voi ilman häiriötä olla 10 metriäkin, ja se kestää myös sen, että menen piiloon. Häiriössä sitten 1 - 3 metriä, että pysyy helppona.
- Tarto tarvitsee kyllä ehdottomasti jonkun sanan tai käskyn, joka kertoo sille, että nyt on paikallamakuun vuoro.

3. Seuraaminen kytkettynä
- Olen tosi tyytyväinen Tarton seuraamiseen, se pitää katsekontaktia hyvin ja seuraa oikeassa kohdassa.
- Pysähtyessä se istuu, mutta ilman pientä käsiapua se voi olla istua hieman vinossa.
- Käännökset menevät myös hyvin, täyskäännöksessä se ei irtoa ollenkaan. Vasempaan käännyttäessä se tarvitsee käsiapua.
- Tarto jaksaa seurata jo melko pitkiäkin matkoja, mutta koitan muistaa treenata vain niitä lyhyitä pätkiä ;)

4. Seuraaminen taluttimetta
- Tässä ei ole juurikaan eroa kytkettynä seuraamiseen, koska treenaan seuraamista enemmän Tarton ollessa vapaana.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä
- En ole ottanut tätä liikettä oikean seuraamisen yhteydessä, vaan Tarto kulkee vierelläni ilman mitään käskyä. Se tarvitsee vähän käsiapua maahanmenoon, mutta
putoaa alas nopeasti, ja kestää sen, että minä jatkan matkaa.
- Välillä palkkaan Tarton heti sen mentyä maahan heittämällä lelua sen selän taakse, ja välillä se saa palkan vasta pysyttyä paikoillaan. Fiilispohjalla siis :)
- Tässäkin vapautan Tarton aina suoraan makuulta, ja palkkaan sen namilla tassujen väliin, jotta se kestäisi sen, että nousen ja kyykin sen vierellä.

6. Luoksetulo
- Tätä treenaan edelleen kolmessa osassa, eli vauvaluoksetulot häiriössä, paikalla istuminen, jotta se malttaa odottaa ja sitten oikea eteentuloasento. Kaikki osat menevät ainakin tällä hetkellä tosi hyvin. Tartolla riittää vauhtia häiriöstä riippumatta, ja pienissä eteentuloharjoituksissa se istuu lähes poikkeuksetta suoraan. En ole kuitenkaan vielä yhtään treenannut siitä edestä sivulletuloa, koska sen aika ei mielestäni ole vielä :D

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä
- Olen opettanut Tartolle jo avoimen luoksetulon pysähdyksen, ja Tarto on nopeasti hokannut saman idean "seuratessa". Tätäkään en siis vielä treenaa varsinaisen seuraamisen yhteydessä.
- Treenaan tätä yhtä mielivaltaisesti kuin tuota liikkeestä maahanmenoakin, eli välillä heitän Tartolle lelun selän taakse jo samalla kun annan käskyn, ja välillä se saa palkan vasta kun palaan sen vierelle.

8. Estehyppy
- Hyppyä olen treenannut todella vähän, lähinnä siksi, ettei sitä ole täällä kotona saatavilla. Tarto kuitenkin tietää hyppäämisen idean, mutta toisella puolella on toistaiseksi aina ollut palkka, jonka luo se rynnistää. Käyn kuitenkin kesällä varastamassa hyppyesteen vanhempieni pihalta, joten viimeistään silloin saadaan liike haltuun. Ja mahdollisesti tuo agilityn treenaaminenkin voi auttaa tässä (tai sitten aivan päinvastoin). Hyppyä en kuitenkaan vielä kauheasti stressaa, sillä liikkeen loppuosa on aika helppo opettaa. Toistaiseksi Tarto jää hyvin seisomaan paikalleen, joten luotan sen tekevän niin hypynkin yhteydessä :DNäiden lisäksi ollaan sitten reenailtu ruutua, pysähdyksiä, kaukkareita ja nyt vihdoin uskaltauduin kokeilemaan myös noutoa... Se on niin pirullinen liike, että toivoisin jonkun muun opettavan sen Tartolle!

Ei kommentteja